🍅 Teodora, printre roșii…

Printre roșii…

“2018 a fost anul în care am cultivat pentru prima dată roșii, peste 300 de răsaduri au răsărit în grădina noastră! Cât a fost tatăl meu în puteri, roșiile erau specialitatea lui, apoi eu am urmat la pupitru. Înainte de a le cultiva m-am documentat foarte bine despre tot ce înseamnă întreținerea unei culturi de roșii….exact informațiile care să-mi fie utile pentru o cultură destinată consumului în familie.

Încă de când eram mică participam la culesul roșiilor cât și la pregătirea bulionului. Un amestec de rosii destinat consumului pe perioada iernii și primăverii. Borcane drăgălașe așezate frumos în pivniță….o splendoare să le tot privești și să le consumi!

În fiecare dimineață mergeam în mijlocul culturii de rosii și îmi serveam cafeaua. Le priveam și le observam în cel mai mic detaliu. Cultura a fost în aer liber deci mult mai expusă „pericolelor” decât o cultură aflată într-un soalar sau seră. Am a vut și câțiva prieteni dragi, cârtițe, care m-au ajutat la săpatul roșiilor. În căutarea după hrană, diverse larve și insecte, cârtițele nu au distrus nici un răsad, au săpat atât de bine pe lângă roșii….mai bine decât mine!!

Ajutorul cel mai mare a venit din partea soțului meu, Cristian, pentru care îi mulțumesc tare mult!!! A venit și cu ideea de a face o ședință foto chiar în mijlocul culturii de roșii. Mi-a plăcut foarte mult momentul, a reușit să surprindă fericirea, bucuria și să creeze amintiri frumoase în același timp!

Puteți observa ce roșii frumoase! Și natura a ținut cu mine! A fost un an secetos spre norocul meu, am udat roșiile doar când a fost necesar și astfel s-au dezvoltat frumos și armonios.

În anul 2020 ne-am decis că este timpul să ne facem un solar ceea ce s-a și concretizat! Un solar cu o capacitate de 160-180 de răsaduri cât să ajungă pentru consumul familiei. Roșiile au fost minunate, o cultură extraordinară, sănătoasă și naturală! Ne-am bucurat de roșii de calitate atât noi cât și prietenii noștri. Cea mai mare plăcere este să te plimbi prin mijlocul culturii de roșii și să savurezi o roșie delicioasă! Să muști din ea și să te bucuri de gustul copilăriei!

Suntem în 2021 și abia așteptăm să vină primăvara! Momentul în care să putem cultiva răsaduri de roșii și diverse mirodenii!

Cum se spune omul sfințește locul, sunt sigură că sunt mulți dintre voi care se regăsesc printre gânduri, sentimente și bucurii la fel ca și mine!

Să aveți un an roditor!”

 

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *